dé Beeldhouwschool onder de Bogen

meer dan alleen beeldhouwen in steen

indezonwerken hamers1 solist de beeldhouwschool onder de Bogen Amsterdam binnenbeeldhouwschool item3

Beeldhouwen in hout

Met de komst van Henny van Grol als beeldhouwer/docent voor de cursussen op maandagmiddag en -avond konden wij ook voldoen aan de vraag naar het beeldhouwen in hout.
Op maandagmiddag en -avond is het ook mogelijk om zowel in steen als in hout te werken onder leiding Henny van Grol.

Hout is een mooi en warm materiaal en heeft zijn specifieke eigenschappen. In tegenstelling tot steen kun je in hout dunner uitlopende, open gewerkte, holle en fragielere vormen maken. Hout biedt in die zin weer andere uitdrukkingsmogelijkheden. Op een gegeven moment wanneer de grove vorm in het hout gehakt is, kun je met de hand gaan snijden. Dan is er bijna geen afstand meer tussen het werkstuk en je handen. Je hoort alleen nog het snijden van de scherpe guts door het hout.

Wanneer hout gepolijst wordt gaan de nerven de vorm volgen, wat een prachtig bij- effect is en wat vanzelf ontstaat tijdens het werken. Het is meteen een controle of de vorm al goed is.

In de lessen beeldhouwen in hout komen veel facetten van het beeldhouwen aan bod: waaronder ontwerpen, vertaling van het ontwerp naar hout, ruimtelijk inzicht, hak -en snijtechnieken, slijpen en wetten van gutsen, gebruik van gereedschap en materiaalkennis.

Ook in deze lessen ligt de nadruk op persoonlijke en intensieve begeleiding van elke cursist.

Meer informatie over de lessen in beeldhouwen in hout? Schrijf een mail naar info@beeldhouwschool.nl maar bellen kan natuurlijk ook. Onderaan deze pagina's de telefoonnummers waarop wij bereikbaar zijn.

Tussen de Bogen 39-41