dé Beeldhouwschool onder de Bogen

meer dan alleen beeldhouwen in steen

indezonwerken hamers1 solist de beeldhouwschool onder de Bogen Amsterdam binnenbeeldhouwschool item3

Beeldhouwles in steen en hout

In dé Beeldhouwschool onder de Bogen worden al 17 jaar doorlopende cursussen georganiseerd in beeldhouwen in steen en op maandagmiddag en -avond ook in hout.
Het unieke aan de beeldhouwlessen in
dé Beeldhouwschool is dat onze cursussen doorlopen. Daardoor is het mogelijk op elk moment van uw keuze in te stappen, mits er natuurlijk in die cursus op dat moment plaats is (in enkele cursussen is op dit moment plaats!). Mocht er op het dagdeel van uw keuze even geen plaats beschikbaar zijn bestaat de mogelijkheid op een kleine wachtlijst te worden geplaatst.

Op dit moment is er plaats in diverse cursussen. Voor informatie: bel of email!

Gewerkt wordt in verschillende soorten steen (o.a. in marmer, Belgisch hardsteen, Franse kalksteen).
Alle docenten zijn beeldhouwers met een grote liefde voor natuursteen, die zich naast de beroepspraktijk hebben bekwaamd in het geven van beeldhouw- lessen. Henny van Grol is naast steen beeldhouwer ook een zeer talentvolle en bekwame beeldhouwer in hout.
De groepen zijn klein en cursisten worden intensief begeleid. Gevorderden en beginners kunnen zich bij voldoende plaats inschrijven op de cursustijd van hun voorkeur.

Omdat ons motto: dé Beeldhouwschool, meer dan alleen beeldhouwen in steen is organiseren wij allerlei activiteiten rondom en naast de cursussen.
Zoals bijvoorbeeld: excursies naar belangrijke beeldhouwtentoonstellingen; kleine lezingen over beeldhouwers en beeldhouwkunst tijdens de pauzes en speciale workshops.
Bovendien kunnen cursisten tegen geringe betaling gebruik maken van de vrije werkplaats.
Daarnaast is een permanente tentoonstelling van het werk van cursisten te zien in de etalages van dé Beeldhouwschool.

Beeldhouwschool12
Tussen de Bogen 39-41