dé Beeldhouwschool onder de Bogen

meer dan alleen beeldhouwen in steen

indezonwerken hamers1 solist de beeldhouwschool onder de Bogen Amsterdam binnenbeeldhouwschool item3

Da van Daalen

Da van Daalen geeft les op dinsdagochtend en -middag en op zaterdagochtend.

www.davandaalen.nl

Tussen de Bogen 39-41

Tijdens de lessen probeer ik mijn kennis van het vak en mijn passie voor beeldhouwen en de beeldhouwkunst over te dragen.

Da van Daalen heeft zich, na het afronden van haar studie aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, in Italië gespecialiseerd in het werken in natuursteen.
Sinds 1986 werkt zij in haar atelier in Amsterdam en exposeert regelmatig in galerieën en musea: Galerie de Medici, Museum Markiezenhof, Museum Waterland, Centraal Museum te Utrecht.
Zij is één van de oprichters van Stichting Memento Gedenkbeelden en heeft een groot aantal gedenkmonumenten ontworpen en uitgevoerd.
In Opdracht van het Auslandsgeselshaft Northrein Westfalen organiseerde zij in Duitsland tentoonstellingen met het thema 'Die Kunst des Gedenkes'.
Werk van haar is in het bezit /in opdracht gemaakt van particulieren en o.a. KLM Nederland, Rabo Vastgoed BV, Elephant Dental, de Nederlandse Ambassade in Brussel, gemeente Coevorden.
Zij nam deel aan Internationale Beeldhouwersymposia in o.a. Griekenland (Prefectuur Drama en Gemeente Thassos), België en Nederland.
Naast het maken van beelden in natuursteen ontwerpt zij penningen en munten.
Hiervoor ontving zij opdrachten van het Amsterdams Medisch Centrum de Frederik Ruysch-penning, de Vereniging voor Penningkunst Nescio-penning, Koninklijke Nederlandse Munt (diverse verzamelaars penningen) en in opdracht van het Ministerie van Financiën ontwierp zij een Max Havelaar-vijf euro munt en een Wereld Natuur Fonds-vijf euro munt..