dé Beeldhouwschool onder de Bogen

meer dan alleen beeldhouwen in steen

indezonwerken hamers1 solist de beeldhouwschool onder de Bogen Amsterdam binnenbeeldhouwschool item3

Henny van Grol

Henny van Grol studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rijksacademie in Amsterdam.

Voor haar beelden put ze uit de grote rijkdom aan vormen in de natuur. Ze begon met het maken van 'dierbeelden' maar nu ligt het accent meer op vormen die afgeleidt zijn van planten en architectuur.

Direct na haar studie in 1984 heeft ze voornamelijk in steen gewerkt maar later heeft ze zich tevens gespecialiseerd in het werken in hout. Nu na jaren ervaring heeft Henny er plezier in om die verworven kennis en vaardigheden over te brengen. Ze geeft les zowel in steen als in hout.-

Beelden van haar zijn opgenomen in de collectie van Artis, Uithoorn (de Kwakel), het RIVM in Bilthoven, Vorden (Gld.) bij het station, het CBK in Amsterdam Oost en bij particulieren.

Het werk van Henny is regelmatig te zien op tentoonstellingen in het hele land. Henny van Grol maakt naast haar vrije werk ook beelden in opdracht zowel voor particulieren als bedrijven. Dit kunnen beelden zijn voor zowel de binnen en – buitenruimte als ook portretten, penningen en relatiegeschenken.

Henny van Grol geeft les op de maandagmiddag en -avond.

Tussen de Bogen 39-41