Anneke de Witte

Docent boetseren
#
De liefde voor 'Het Beeld' is mijn grootste drijfveer om les te geven in beeldhouwen, of in mijn geval liever 'beeldbouwen'.
Het driedimensionale beeld laat je bewegen in de ruimte, c.q. een beeld is een fysieke gebeurtenis.

Werkwijze

In de boetseer-lessen geef ik iedereen individueel begeleiding en je bepaalt zelf waar je mee aan de slag gaat. Naast technische ondersteuning is het van belang om de vorm te begrijpen. Het doel is om een beeldtaal te ontdekken en/of te ontwikkelen. Je kunt werken vanuit een concept of het werk onder je vingers laten ontstaan, ‘naar de fantasie’.  Ook werken naar een model is mogelijk. Portret boetseren is een proces en doet je anders kijken naar je directe omgeving. Het is mogelijk en vooral ook leerzaam om een model uit naaste omgeving te boetseren, eerst aan de hand van foto’s om daarna de finishing touch te maken met het model in levende lijve, als dat kan.
Instromen is mogelijk op de cursus en het maakt niet uit of je al veel ervaring hebt opgedaan of pas begint met hetdriedimensionaal  werken. Het is leerzaam en inspirerend om elkaars werk te zien. We eindigen dan ook meestal met een ‘rondje’, kijken naar elkaars beelden.
Door de ervaring met het maken van monumentaal werk heb ik veel technische kennis en know-how ontwikkeld in het opbouwen van ceramische beelden. Daar heb ik in het docentschap veel profijt van.

Biografie

opleidingen:   St.Joost Beeldende Kunst en Vormgeving te Breda 1977
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te s’ Hertogenbosch 1983

In mijn beeldhouwpraktijk werk ik aan autonome beelden met materialen als klei, gips en was en laat mijn werk gieten in aluminium brons of uitvoeren in ijzer.
Naast het vrije werk, had ik onlangs een monumentale opdracht van o.a. de gemeente Amsterdam.
Mijn werk is aangekocht door o.a. gemeente Valkenswaard, gemeente St-Michielsgestel en gemeente Amsterdam. Ook is het in bezit van bedrijven, particulieren en kunstverzamelaars in binnen en buitenland.
Er staat werk in de openbare ruimte in stadsdeel Amsterdam Noord, stadsdeel Westerpark te Amsterdam en St.Michielsgestel.

Lessen

Donderdagmiddag 14.00 – 16.30 uur
Donderdagavond 19.30 – 22.00 uur

Website
www.annekedewitte.nl