Caroline Kampfraath

#

In mijn beeldhouwles geef ik graag mijn passie voor het beeldhouwen en liefde voor steen door aan anderen. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun ideeën en gedachten in steen vorm te geven.

Werkwijze

Ik vind het belangrijk je te begeleiden op je eigen niveau in je eigen tempo. We kijken gezamenlijk naar een ontwerp en help je bij het uitzoeken van een steen. Ik ondersteun bij het bewerken, bij de afwerking en het plaatsen op een sokkel. Zo ontstaat langzaam een beeld waarbij de steen zich in vorm en kleur openbaart. Ter inspiratie gebruiken we boeken over hedendaagse kunstenaars. Mijn lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Biografie

Al vroeg werd ik gegrepen door het prachtige materiaal steen, de mogelijkheden en de bijbehorende uitdagingen. Om mij verder te bekwamen in verschillende steensoorten ben ik na mijn opleiding naar Pietrasanta (Italië) gegaan, hét centrum voor steenbewerking in Europa. Daarna heb ik jaren gewerkt in steen. Ik ben geëvolueerd naar andere materialen, mijn liefde voor steen is gebleven en die draag ik graag over. Na mijn opleiding heb ik nationaal en internationaal geëxposeerd, waaronder bij de biënnale in Venetië en in het Frauenmuseum in Bonn. Ik voer opdrachten uit voor overheid, bedrijven en particulieren. Bijvoorbeeld De Naaister voor de gemeente Amsterdam en recent The Tentacles of The River voor Yellow Research. En verder ben ik ook  docent  aan de Gooise academie en mentor van een galerie.

Lessen

Caroline Kampfraath start met lessen beeldhouwen in november 2022 op vrijdagavond.

Website

www.carolinekampfraath.nl