Da van Daalen

Docent steen en boetseren
#
Mijn liefde voor de beeldhouwkunst en de kennis van beeldhouwen over dragen aan enthousiaste amateurs en professionals, vind ik één van de boeiendste dingen om te doen. 

Werkwijze

Tijdens de lessen leer je hoe je jouw eigen verhaal in natuursteen of klei kunt vertellen. Je leert technieken om natuursteen te bewerken: van het kleine simpele schetsje, via het grove hakwerk tot het polijsten van de steen, en hoe je vormen en composities maakt om tot een goed beeld te komen.
Naast de lessen geef ik  workshops Penningen en Modelboetseren.

Ik vind het belangrijk dat er bij dé Beeldhouwschool uitsluitend professionele kunstenaars met een gedegen opleiding en een jarenlange beroepspraktijk lesgeven, ook in mijn lessen zul je dat merken aan het niveau van de beelden die er gemaakt worden.

De lessen zijn geschikt voor mensen die nog nooit iets in natuursteen of klei gedaan hebben én voor professionele beeldhouwers die hun vaardigheden willen uitbreiden.
Iedereen is welkom!

Biografie

Da van Daalen heeft zich, na het afronden van haar studie aan de Gerrit Rietveldacademie en de Rijksakademie van beeldende kunsten, in Italië gespecialiseerd in het werken in natuursteen.
Zij exposeerde in galerieën en musea, werk van haar is opgenomen in diverse collecties. In opdracht van particulieren, bedrijven en overheid vervaardigde zij grote beelden en  penningen en munten.
Op het lijstje van relaties staan: Museum Markiezenhof, Museum Waterland en Centraal Museum te Utrecht, Teyler Museum, Museum Beelden aan Zee, University Museum Bergen (Norway), Staatliche Kunstsammlungen (Duitsland), de Nederlandse Ambassade in Brussel, KLM Nederland, Rabo Vastgoed BV, Elephant Dental,  gemeente Coevorden, Woonstichting De Key, Gemeentes Thasos  en Drama (Griekenland), de Koninklijke Munt en Ministerie van Financiën.
Da publiceert regelmatig artikelen over beeldhouwkunst en was de samensteller en auteur van de in 2020 verschenen de monografie over de Nederlandse beeldhouwerWilfried Put .
Zij geeft workshops aan groepen van bedrijven, overheden en aan studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Gerrit Rietveldacademie, Amsterdam.
 

Lessen

Da van Daalen geeft les op dinsdagochtend en -middag, donderdagavond en op zaterdagochtend.
Naast de lessen Beeldhouwen in natuursteen en boetseren geeft zij workshops, zoals Penningen/Kleinplastiek, Model- en Portretboetseren.

Website

www.davandaalen.nl

Wat Cursisten vinden

Da is in staat om iedere cursist, beginnend of gevorderd, een aanwijzing te geven die je verder helpt. Je groeit onder haar handen, zonder dat ze zich bemoeit met de stijl of het onderwerp van je beeld.

Cursisten


Bekijk meer werk van cursisten op de paginaEtalage

Docenten