July Wickel

Docent steen
Beeldhouwen werkt  als een olievlek

De beeldhouwlessen in steen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Behalve de techniek van het steenhakken, vormgeving, werkbesprekingen, komen ook kunststromingen en tentoonstellingen aan de orde. 
Er is in de Beeldhouwschool géén cursorische opzet, je stroomt in gedurende het jaar als er een plek vrij is op je favoriete tijd. Aan de hand van een eigen ontwerp, gemaakt in de les, maak je je stenen beeld. Door de diversiteit aan ervaring van de cursisten en hun heel verschillende beelden, werkt dit altijd inspirerend. 
Er wordt in de Beeldhouwschool alleen handmatig gehakt in stevige steensoorten als Pierre de Lens, Belgisch Hardsteen, Marmer. Een aardige toevoeging is de mogelijkheid om als cursist, als je eenmaal goed op dreef bent, een vrije werkplaatskaart te kopen en ook buiten de les zelfstandig aan je beeld te werken. 

Biografie

Al vanaf mijn academietijd aan de Gerrit Rietveldacademie hak ik beelden in steen, wat nog steeds mijn favoriete materiaal is om in te werken, zowel  in mijn  vrije werk, als om opdrachten  in uit te voeren en natuurlijk om  met veel plezier les te geven in dit mooie materiaal.

Lessen

July Wickel geeft les op op woensdagavond en op donderdagochtend.

www.julywickel.nl

Werk van cursisten van July Wickel