July Wickel

Docent steen
#
Beeldhouwen verandert je leven

Werkwijze

Naast professioneel beeldhouwer ben ik ook een gedreven beeldhouwdocent die mensen graag net zo enthousiast maakt voor het beeldhouwen als dat ikzelf ben. Mijn kennis en ervaring zijn inmiddels groot en  breed en dat zet ik zoveel mogelijk in.
Binnen het hele traject van schets tot beeld, staan techniek, vorm en werkbesprekingen natuurlijk centraal. Maar daarnaast vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor informatie over beeldhouwkunst in het algemeen: belangrijke beeldhouwers,  kijken naar beelden, tentoonstellingsbezoek. Het plezier om ook dat gebied te leren kennen, maakt de lessen beeldhouwen wat mij betreft compleet.
Door de opgedane ervaring in de lessen zal je merken dat je langzamerhand oog gaat krijgen voor  beelden in  je omgeving, waar je ook bent... 
“Beeldhouwen verandert je leven”.

Biografie

Opleiding: Gerrit Rietveldacademie 1984

Mijn beide beroepen, leerkracht en beeldhouwer, zijn een prima combinatie. Als kunstenaar maak ik beelden in opdracht voor bedrijven en particulieren en daarnaast exposeer ik vrije beelden. Het werk bevindt zich op meerdere plekken in Nederland en daar buiten.

Lessen

woensdagavond: 19.30 - 22.00 uur
donderdagochtend: 10.00 - 12.30 uur

Website

www.julywickel.nl

Wat cursisten vinden

 

Cursisten


Bekijk meer werk van cursisten op de paginaEtalage

Docenten