Henny van Grol

Docent steen en hout
#
Beeldhouwen in een natuurlijk materiaal is voor mij het mooiste wat er is en om dat door te kunnen geven aan enthousiaste cursisten geeft veel voldoening.

Werkwijze

In de lessen van Henny van Grol wordt zowel in hout als steen gewerkt. Hoe je een blok hout of steen benadert ligt niet ver uit elkaar, vooral de uitdrukkings-mogelijkheden en de techniek verschilt. Je leert hoe je een eigen ontwerp kunt vertalen naar hout of steen: hoe zet je dat over, hoe pak je het aan. Ook komt het kijken naar compositie, verhoudingen en het afwerken van het werkstuk aan bod.
Je zult ervaren dat het je plezier geeft om gelijk vanaf het begin het blok te zien veranderen en je beeld steeds meer te voorschijn ziet komen.
Iedereen is welkom! Om hier te beginnen heb je geen ervaring nodig met het werken in steen of hout, de lessen zijn voor iedereen geschikt en je wordt individueel begeleid. Ook als je al ervaring hebt met hout of steen dan kun je die ervaring hier uitbreiden.

Biografie

Henny van Grol is haar studie begonnen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en heeft deze vervolgd aan de Rijksacademie voor Beeldende kunsten in Amsterdam. Direct na haar studie heeft ze voornamelijk in steen gewerkt maar later heeft ze zich tevens gespecialiseerd in het werken in hout.
Na jaren van ervaring geeft ze die met heel veel plezier door aan de cursisten. Haar werk is te zien geweest op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Beelden van haar zijn opgenomen in diverse collecties: Artis, de gemeente Uithoorn (de Kwakel), het RIVM in Bilthoven, de gemeente Vorden (Gld.), het CBK in Amsterdam Oost, Vereniging voor Penningkunst en bij particulieren. Henny maakt naast haar vrije werk ook beelden in opdracht zowel voor particulieren als bedrijven. Dit kunnen beelden zijn voor zowel de binnen- en buitenruimte als ook portretten, penningen, grafmonumenten en relatiegeschenken.

Lessen

Henny van Grol geeft op maandagmiddag en - avond les.

Naast de wekelijkse lessen geeft ze ook workshops zoals onder andere de zomerworkshop Beeldhouwen in steen; Artis dieren, de korte workshop Kennismaking met hout en Stilleven in hout.

Website

www.hennyvangrol.exto.nl

Wat cursisten vinden

 

Cursisten


Bekijk meer werk van cursisten op de paginaEtalage

Docenten