Workshop Penningen

Leer alles over penningen en hoe je zelf penningen kunt maken

In deze workshop leer je alles over penningen en vooral hoe je zelf penningen kunt maken.De bedoeling is dat de deelnemer ook thuis aan de slag gaat en aan het einde van de periode één of meerdere penningen gemaakt heeft.

Je leert hoe je een penning kunt ontwerpen, opzetten, tekst toepassen, en technieken om van de penning een oplage te maken door middel van een siliconen of gipsen mal. We werken in de verschillende materialen, zoals diverse soorten klei, gips, zachte steen, silicone rubber, boetseer- en gietwas. 

Tijdens deze workshop krijgt de kleine groep deelnemers een kijkje in de keuken van een ervaren giet- en slagpenningmaker, gedemonstreerd worden diverse technische trucs en tips. Onderdeel van de workshop is het maken van een mal waarmee een penning in een oplage gegoten kan worden, bijvoorbeeld in hoogwaardige gips, gietsteen of -bij een bronsgieterij- in brons.
Als deelnemer bepaal je zelf wat je gaat doen, bijvoorbeeld: een portretpenning maken van een vriend of kleinkind, of zomaar iets, of een abstracte vorm vanuit een thema, of iets voor een jubileum, cadeau, prijs….

We werken in een kleine groep deelnemers, de begeleiding is individueel, waardoor de workshop geschikt is voor zowel deelnemers met veel ervaring als deelnemers zonder ervaring: iedereen is welkom.

Data: data in overleg met de deelnemers.
Docent: Da van Daalen
Kosten: € 425, incl BTW 21%, koffie/thee, simpele lunch, gebruik van de gangbare materialen en gereedschappen en het bakken van werk in klei.

De Workshop-penningen is vol, maar er zijn al plannen voor een volgende.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de beeldhouwer/docent Da van Daalen,dvdaalen(at)xs4all.nl.
 

Workshops

Docenten

Da van Daalen

Da van Daalen

Docent steen en boetseren
Henny van Grol

Henny van Grol

Docent steen en hout
July Wickel

July Wickel

Docent steen
Simon Hof

Simon Hof

Projecten begeleider
Anneke de Witte

Anneke de Witte

Docent boetseren